top of page
NISALAVIN-16_edited.jpg

Voor wie is mesotherapie geschikt?

Mesotherapie werkt bij de meest voorkomende vorm van haaruitval, alopecia androgenetica. Dat deze 'mannelijke' vorm van kaalheid ook voorkomt bij 40% van de vrouwen, is weinig bekend. Vrouwen lijden vaak nog erger onder hun haaruitval dan mannen, en het is dan ook erg jammer als zij niet geholpen worden.

Er zijn grofweg vier groepen mensen te onderscheiden die met mesotherapie tegen haaruitval behandeld kunnen worden:

 • Mensen met excessieve haaruitval
  In 80% van de gevallen stopt de excessieve haaruitval na 1 tot 3 behandelingen met mesotherapie. Bij de rest van de groep zijn 4 tot 7 behandelingen nodig. Bij ongeveer 0,5% van de mensen heeft de behandeling geen effect, en wordt deze stopgezet. Als de overmatige haaruitval eenmaal is gestopt kan men met onderhoudsbeurten dit resultaat behouden en op langere termijn wordt vaak het bestaande haar snel dikker, langer en sterker. Omdat haar langzaam groeit is dit na ongeveer 5-7 maanden zichtbaar en voelbaar.
 • Mensen met langer bestaande kaalheid
  Bij deze groep kan mesotherapie de dunne haartjes laten aansterken en het verder wijken van haargrens voorkomen.
 • Mensen bij wie kaalheid in de familie voorkomt
  Deze mensen zijn vaak gealarmeerd door het feit dat hun directe familie last heeft van haaruitval. Zo vermoeden zij, dat ze 'op de nominatie staan' om ook kaal te worden. De kans daarop neemt flink af bij preventieve behandelingen met mesotherapie. De behandelfrequentie ligt gewoonlijk lager dan bij de andere groepen. Haaruitval kan bij sommige bevolkingsgroepen vaker voorkomen dan gemiddeld. Zo zien we speciale kaalheidspatronen bij Noordafrikaanse, Turkse, Indonesische en Hindoestaans/Indiase vrouwen.
 • Mensen die een haartransplantatie zijn ondergaan
  Haartransplantaties zijn gebaseerd op een inmiddels goed ontwikkelde technieken, die goede resultaten kunnen geven. Vrouwen zijn over het algemeen minder positief over het resultaat dan mannen. Een haartransplantatie verplaatst haar dat afkomstig is van het achterhoofd naar een plek op de bovenkant van uw hoofd. Omdat dit haar genetisch geprogrammeerd is om niet uit te vallen, zal het dat ook niet doen op de bovenkant van uw hoofd. Vaak wordt het getransplanteerde haar echter tussen 'oud' haar geplaatst, dat wel kan uitvallen. Een optimaal resultaat kunt u dus verwachten van een combinatie van beide behandeltechnieken: haartransplantatie én mesotherapie. Zo krijgt u haar terug op een plek waar het was verdwenen en wordt oud, zwak haar gerevitaliseerd. Het verder wijken van uw haargrens wordt door mesotherapie veelal voorkomen.
bottom of page